Het kopen van een koffiezetapparaat met capsules kan soms voor een lastige zoektocht zorgen. Je wilt er zeker van zijn dat je de beste machine krijgt voor jouw behoeften en voorkeuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende opties om uit te kiezen. Van machines die het hele proces automatiseren, tot machines die zonder moeite dubbele espresso maken, er zijn meer dan genoeg opties beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Een koffiezetapparaat met capsules kopen is een geweldige investering als je thuis of op je werk graag geniet van de goed smakende en snel te zetten koffie. Ze besparen je geld op koffiekosten, omdat ze koffiepads en papieren filters overbodig maken. Bovendien hebben ze geen melkopschuimer nodig, wat een extra bonus is. Dit type koffiezetapparaat kan wel wat duurder zijn, maar ze zijn er in verschillende prijsklassen voor de meeste budgetten.

Koffiemachine met Cups

Koffiezetapparaat met cups ofwel capsules zijn er in verschillende prijsklassen, van minder dan honderd euro tot enkele honderden. De prijs varieert op basis van de functies die ze bieden, maar de machines in het hogere segment leveren je de beste koffie. Naast het maken van heerlijke espresso en soms zelfs melkspecialiteiten kunnen ze soms ook andere warme dranken maken. De kwaliteit van de dranken die door een goede koffiezetapparaat met capsules worden geproduceerd is vergelijkbaar met die van koffie die je in een restaurant of koffiezaak koopt.

De capaciteit van een koffiezetapparaat met capsules is een cruciale factor. Hij moet tot een bepaald aantal kopjes koffie per dag kunnen zetten. Je moet hiermee rekening houden bij het kiezen van het model dat je wilt kopen. Een betrouwbare machine zal niet proberen het volume te ver op te drijven, en een flexibel model zal indien nodig grotere volumes aankunnen.

Koffiezetapparaten met capsules komen nagenoeg altijd in drie verschillende varianten. Zo zijn er Nespresso machines, L’OR koffiemachines en de machines van Dolce Gusto. Dit zijn de meest bekende en geliefde merken die op dit moment op de markt te vinden zijn. Onderling zitten er verschillen tussen de merken, maar in de basis werken de machines op dezelfde manier.

Om jouw keuze net even iets eenvoudiger te maken hebben wij alvast een aantal van de beste koffiezetapparaten van Nespresso, L’OR en Dolce Gusto op een rij gezet!

Koffiezetapparaat met Capsules

Magimix Nespresso Inissia M105

Magimix Nespresso Inissia M105

Op het gebied van koffiezetapparaten die gebruik maken van cups om de koffie te zetten ga je nagenoeg geen betere koffiemachine vinden dan de Magimix Nespresso Inissia M105. Dit veelzijdige model behoort tot een van de beste machines die Nespresso op dit moment in het aanbod heeft.

Iedere dag zet je razendsnel een kop koffie, precies naar jouw favoriete smaak. Want hoewel de machine eenvoudig en snel te gebruiken is, heb je wel de mogelijkheid om de waterhoeveelheid nauwkeurig af te stellen naar wens. Je kiest zelf hoeveel water er wordt toegevoegd aan jouw lungo of espresso: de machine doet vervolgens het werk.

Dankzij zijn stijlvolle ontwerp en compacte design gaat de Inissia M105 in nagenoeg iedere keuken direct op in de stijl van het interieur. En door zijn compacte ontwerp neemt hij nauwelijks ruimte in en bestaat er zelfs de mogelijkheid om de koffiemachine mee te nemen naar bijvoorbeeld een weekendje weg of de camping.

Wie denkt dat dit compacte design ten koste gaat van de hoeveelheid kopjes koffie die de machine kan zetten heeft het mis. De Inissia zet namelijk zonder problemen 11 kopjes koffie achter elkaar. Na dit aantal is het alleen nodig om de capsule opvangbak even te legen, het waterreservoir bij te vullen en je kunt weer aan de slag.

Het lekrooster komt bovendien met een handige functionaliteit. Je kunt het rooster uitklappen, waardoor het ook mogelijk is om koffie te zetten in mokken en andere grote glazen. Eén druk op de knop en in minder dan een halve minuut kan je al genieten van jouw kopje koffie. Eenmaal helemaal klaar en de machine schakelt zichzelf na ongeveer tien minuten automatisch weer uit. Kortom: je hebt er nagenoeg geen omkijken naar.

Geheel zonder minpunten is dit model dan ook weer niet. Want wie van plan is om melkspecialiteiten te zetten heeft het nakijken vanwege het ontbreken van een melkopschuimer. Ook is de machine met ruim 66 decibel relatief luidruchtig te noemen, zeker als we het vergelijken met andere Nespresso machines.

Ben je echter niet perse op zoek naar het maken van melkspecialiteiten en vind je wat extra geluid geen probleem? Dan is de Inissia M105 absoluut een aanwinst voor iedere koffieliefhebber!

Philips L’OR Barista Sublime LM9012/50

In samenwerking met Philips maakt L’OR al jarenlang gewaardeerde koffiezetapparaten met cups, zo ook met de Barista Sublime LM9012. Deze praktische en tegelijkertijd stijlvolle koffiemachine zet 2 kopjes koffie tegelijk, waardoor je snel en eenvoudig een groot aantal kopjes koffie kunt zetten wanneer je bezoek over de vloer hebt.

Ook bij dit model is er de mogelijkheid om de waterhoeveelheid naar wens aan te passen, evenals de hoeveelheid te zetten koffie per kopje. Zo zet je bijvoorbeeld kopjes koffie van 25 milliliter, maar ook 270 milliliter behoort tot de opties.

Helaas is het ook met dit model niet mogelijk om verschillende melkspecialiteiten te zetten, aangezien een melkopschuimer bij dit model ontbreekt. Daarnaast is het waterreservoir slechts 0,8 liter, waardoor je deze in de meeste gevallen na ongeveer 6 kopjes weer moet bijvullen.

Een groot voordeel wat hier tegenover staat is dat de Barista Sublime ook te gebruiken is met cups van Nespresso en B-merken cups. Je hoeft dus niet alleen op zoek naar de L’OR capsules om aan een heerlijk kopje koffie te komen.

Krups Dolce Gusto Genio S Plus KP3408

Naast de koffiezetapparaten met cups van Nespresso maakt ook Dolce Gusto koffiezetapparaten die je in een handomdraai voorzien van een heerlijk kopje koffie. Dit doen ze onder meer met dit model, de Genio S Plus KP3408. Deze koffiemachine is perfect voor iedereen die op zoek is naar een cup-koffiemachine waarmee je alle kanten op kunt.

De machine beschikt over een waterreservoir van 0,8 liter, waarmee je ongeveer 5 lungo’s kunt zetten voordat je deze weer moet bijvullen. Dit is aan de lage kant, maar eigenlijk is dit ook meteen het enige minpunt dat we aan deze machine kunnen ontdekken.

De Genio S Plus is namelijk zeer snel en zet met één druk op de knop een smaakvolle kop koffie. Toch doet deze eenvoudigheid niets af aan de mogelijkheden van de machine. Zo kies je bijvoorbeeld uit 4 verschillende temperatuurstanden, van warm tot aan koud. Maar ook het intensiteitsniveau is uitgebreid aan te passen. Je kiest exact welke smaak je graag zou willen en de koffiemachine doet vervolgens het werk voor je.

Daarnaast is de grootte van de te zetten koffie-eenheden vaak een minpunt van koffiezetapparaten met cups, maar bij de Genio S Plus is dit zeker geen probleem. Dankzij de XL-functie zet je namelijk ook grote koppen koffie van maar liefst 300 milliliter – Iets dat we andere apparaten binnen dit segment nagenoeg nooit zien doen.

Ook aan het andere nadeel dat kleeft aan cup-koffiemachines (het niet kunnen zetten van melkspecialiteiten) is gedacht. Hoewel de machine niet beschikt over een melkopschuimer is het dankzij de melkpoedercups wel mogelijk om een cappuccino, latte macchiato en meer te zetten. Toegegeven: er wordt hier natuurlijk gebruik gemaakt van cups en niet van verse melk, waardoor de smaak enigszins achter kan blijven.

Alles bij elkaar kunnen we wel concluderen dat dit model iedere euro meer dan waard is, al is het alleen al om zijn vele functies die bij de concurrentie nog weleens kunnen ontbreken.